Menü

ESAM'DAN YENİAD'A ZİYARET

Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneğine (YENİAD) ziyaretler devam ediyor. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM ) İstanbul Şube Başkanı Ekrem Arıkan, Başkan vekili Doç. Dr. Hüsnü Koyunoğlu, Mali ve idari işler sorumlusu Murat Gül ve Şube koordinatörü ve şube Genç ESAM sorumlusu Bahtiyar Eser YENİAD’ı ziyaret ettiler.

ESAM İstanbul Şube Başkanı Ekrem Arıkan Helal Kazanç Adil Paylaşım sloganıyla kurulan YENİAD’ın hayırlı hizmetler yapacağını, ahlaki değerlere haiz ticaret anlayışını yaşayarak anlatacaklarına inandıklarını söyledi. Arıkan aynı zamanda Yeniad’la her türlü işbirliğine hazır olduklarını ve ortak çalışmalar yapabileceklerini ifade etti. YENİAD Genel Başkanı Selman Esmerer ise ESAM’ın köklü bir mazisinin olduğunu hayırlı çalışmalara imza attığını ifade etti.

Yeniad’la ilgili bilgi veren Esmerer, üye çalışmalarının devam ettiğini, hızlı bir şekilde teşkilatlandıklarını, şubeler açmak için her yerden davet aldıklarını ve bu davetleri de ivedilikle değerlendirdiklerini söyledi. Teşkilatlanma komisyonumuzun ince eleyip sık dokuyarak şube açma çalışmaları yürüttüğünü ifade eden Esmerer,  medeniyet değerlerine bağlı tüccarlar olduklarını küresel dayatmalarla mücadele ederek bugüne kadar kendi kimliklerimizle ticaretimizi sürdürdüğünü yerli üretimi ve topyekün kalkınmayı hedeflediklerini, hak için adalet için, erdem için adil bölüşüm için hayaller kurduklarını söyledi.

esam

Esmerer, islam iktisadının temel ayırt edici iki prensibini (vicdan ve adalet) iş adamlarının çalışma hayatlarında merkeze almalarını ve kazandıkları paradan tasadduk etmeleri gerektiğini söyledi. YENİAD yönetim kurulu üyelerinin tamamının hazır bulunduğu toplantı karşılıklı hediyeleşme sonrası sona erdi.